Menu

De Sloopkogel-podcast

De niet meer zo jonge maar toch ook niet echt oude theatermakers Harm van Geel, Ellen Goemans en Don Duyns werken aan hun nieuwe toneelvoorstelling ‘Sloopkogel’. Met muziek van Django Duijns (aka Pale Puma) en steun van de regeling ‘Van maker tot lezer’ van het letterenfonds.

Podcast plaatje

‘De Sloopkogel-podcast’ – #1 Het scheppingsverhaal

Download aflevering

– Over het maken van een gloednieuw theaterstuk –
DUYNS, GOEMANS & VAN GEEL

ZIJ: Hoewel ik niet uit klei besta, geloof ik wel dat het zo begonnen is: er waren pogingen gedaan, hoeveel weet niemand, maar heel veel, pogingen om iets te scheppen met een eigen wil. Willetje. Tot zij ontstond. En zij was van klei en nog wat onbeholpen, maar…
HIJ: En er kwam een man langs en hij neukte haar.
ZIJ: ‘Neukte haar’? Just like that?
HIJ: Eh… ja.

Podcast plaatje

‘De Sloopkogel-podcast’ – #2 Het duet

Download aflevering

– Over het maken van een gloednieuw theaterstuk –
Don DUYNS, Ellen GOEMANS & Harm VAN GEEL

‘How do you destroy a chair that is coming after you, up the stairs?’
(Neil Richard MacKinnon Gaiman)

In deze tweede aflevering buigen de drie nijvere theatermakers zich over de vraag of een bepaald stuk tekst – getiteld ‘het duet’ – eigenlijk wel in de voorstelling moet. Is de tekst sterk genoeg of kan hij in de al dan niet digitale prullenbak? Intussen bekijkt schrijver Duyns een masterclass van Neil Gaiman, is er verbinding met regisseur Jef Van gestel en worstelt het drietal met diverse aanvragen die de deur uit moeten. Zal het vraagstuk worden opgelost (erin of eruit) en worden de deadlines gehaald? U hoort het in dit tweede deel van deze makerspodcast. Met muziek van Django Duijns (aka Pale Puma), technische hulp van Damon van der Waal (aka Silk) en steun van de regeling ‘Van maker tot lezer’ van het letterenfonds.

Luister verder:

Podcast waarin Don Duyns te gast is

Podcast waarin Harm van Geel te gast is